Serviciile Noastre

Ne puteți contacta la numărul de telofon

Consultația este crearea unei legături de tip medic-pacient și presupune evaluarea stării de sănătate generală orală, se stabilește un diagnostic preliminar urmat de un plan de tratament.

Este o etapă importantă a unui tratament de succes și nu trebuie neglijată. Obiectivele consultației stomatologice sunt intocmirea unei fișe individuale în care se colectează informații legate de statusul dentar, despre starea generală de sănătate a pacientului , afecțiuni generale, și un istoric al problemelor stomatologice.

Odontoterapia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul leziunilor suprafețelor dentare. Acestea includ leziunile carioase și leziunile necarioase. Lipsa substanței dentare este inlocuită cu materiale compozite sau, după caz cu ionomer de sticlă( plombe). După curățarea leziunii carioase sau prepararea suprafeței lipsă, se reconstruiește dintele prin aplicarea directă a materialului restaurător.

Scopul profilaxiei este de a preveni apariția cariilor și problemelor parodontale și include o serie de proceduri.

  • Detartrajul

  • Periajul Profesional

  • Airflow

  • Evaluarea obturațiilor și cariilor incipiente

  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor

  • Fluorizarea

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare. Prin protezarea dentară se restabilește integritatea arcadei afectate folosind lucrarea protetică, care poate fi:

  • proteza dentara - fixa sau mobilă

  • fațetele dentare

  • coroanele dentare

  • incrustațiile

  • punțile dentare

  • lucrări complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentara nu inseamnă doar estetică, este și o reconstrucție functională, care vizează fonația (producerea sunetelor), masticația (mestecarea alimentelor) și ocluzia dentară.

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul afecțiunilor țesutului pulpar (nervului dentar). Tratamentul de canal înlătură și previne reapariția infecției în interiorul dintelui. Acest canal adăpostește pulpa dintelui(nervul). Infecțiile pulpare de cele mai multe ori sunt complicații a unor carii ce nu au fost tratate la timp. Extirparea puplei(scoaterea nervului) se efctuază atunci cand pulpa dentară este inflamată sau infectată iar tratamentele conservatoare au eșuat sau nu pot fi aplicate. Se mai recurge la acest tratamet și în situații ca traumatisme și abcese dentare.

Ortodonția este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei, a rapoartelor dintre cele două maxilare, supravegherea și ghidarea creşterii şi a dezvoltării structurilor dento-faciale, patologia acestora, precum şi terapia anomaliilor dento-maxilare. Dinţii strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai greu de întreţinut și pot fi pierduţi din acest motiv mai devreme datorită apariției carierii şi parodontopatiei, şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia ATM şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Și au un aspect inestetic.

Pedodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor dentiției temporare și celei permanente la adolescenți. Mulți ignoră afecțiunile dinților de lapte pe motiv că oricum se schimbă, dar sănătătea dentiției temporale este în strânsă legătură cu sănătatea dentiției permanente. Copiii trebuie să facă prima vizită la stomatolog în jurul vârstei de un an pentru primul control stomatologic și pentru a se acomoda cu noul anturaj.

Implantologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu inlocuirea dinților lipsă sau irecuperabili. În timp pacienții pierd unul sau mai mulți dinți din cauza cariilor, accidentărilor, inaintării în vârstă sau bolii parodontale. Implanturile dentare sunt folosite pentru inlocuirea dinților. Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina dintelui natural, oferind sprijin pentru un nou dinte. Implanturile sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt implantate direct în maxilarul pacientului, încât să ofere un suport stabil și sigur pentru dinții înlocuitori.

Chirurgia orală este o ramură foarte importantă a stomatologie și cuprinde o serie de intervenții chirurgicale necesare pentru tratamentul unor afecțiuni orale grave ce nu pot fi rezolvate prin metode minim invazive sau dacă toate tratamentele anteriore nu au fost suficiente. Cele mai des întâlnite sunt extracțiile dinților irecuperabili folosind alte metode de tratament, extracția molarilor de minte și dinților incluși, tratamentul abceselor, chisturilor, procedura de sinus lifting, realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare.

Parodontologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor parodontale, adică a țesuturilor care susțin dinții, precum gingiile, osul alveolar și ligamentul parodontal. Se utilizează diferite metode pentru a trata aceste afecțiuni, inclusiv igiena orală și periajul corect, detartrajul, planificarea parodontală, terapia cu laser, chirurgia parodontală și implanturile dentare. De asemenea, parodontologii își pot ajuta pacienții să prevină afecțiunile parodontale prin educarea lor cu privire la igiena orală adecvată și prin efectuarea regulată a examinărilor și curățărilor dentare.

Terapia Laser poate fi utilizat în stomatologie pentru o varietate de proceduri, inclusiv pentru eliminarea gingivitei și tratamentul parodontitei, îndepărtarea leziunilor și a țesuturilor moi, precum și pentru tratamentul canalului radicular. De asemenea, laserul poate fi folosit în procedurile de albire a dinților, deoarece poate îndepărta petele și decolorările dentare. Laserul Biolase este o opțiune non-invazivă și nedureroasă pentru pacienții care suferă de diferite afecțiuni stomatologice, precum și pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul dinților.

Urmăriți-ne